121168630_652575788635488_9207058206506630417_n (Kopiowanie) (Kopiowanie)
127524055_794595107939692_7876141086518637726_n (Kopiowanie)
IMG_20210117_185543 (Kopiowanie)
IMG_20210527_140935_1 (Kopiowanie)
243019996_255220763034512_3275443886220941260_n (Kopiowanie)
243069824_1504750229877423_5797338787260275514_n (Kopiowanie)
243106663_400386104858393_7664649314066615546_n (Kopiowanie)
243202041_2802701300022267_9064276737142347843_n (Kopiowanie)
243213108_4389569197788812_7005870474813603439_n (Kopiowanie)
p51 baner 01
193270247_491620275499208_4613734499573816731_n (Kopiowanie)
245230348_1254256221757742_6819273175932854584_n (Kopiowanie)
244281096_1538608999817333_1330582643005047191_n (Kopiowanie)
245499415_4433664013392959_6684509992205877321_n (Kopiowanie)
245807982_599933387712796_4588004365780433350_n (Kopiowanie)
244523814_559410308449582_7163028551755967243_n (Kopiowanie)
244595399_189648066616677_7534851263967229986_n (Kopiowanie)
244596203_301741021338922_4443646438428938345_n (Kopiowanie)

ul. Chrzanowskiego 7
04-381 Warszawa
tel: 022 810 08 80
p51@edu.um.warszawa.pl

RODO >

KLAUZULA INFORMACYJNA RODO DLA PRACOWNIKÓW

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. U. UE. L. 2016. 119. 1) informujemy, że:
 
Administratorem danych osobowych w świetle przepisów ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO) Przedszkole nr 51 Misia Czarodzieja w Warszawie (Administrator). Dane kontaktowe Administratora: ul. Chrzanowskiego 7, 04-381 Warszawa, tel: 022 810 08 80.
Dane osobowe pracowników są wykorzystywane w celu prawidłowej realizacji umów o pracę bądź innych umów zlecenia przez Administratora, w szczególności:
w celu realizacji postanowień zawartej umowy (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b RODO)-„ przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy
na podstawie zgody w wyraźnie oznaczonych, odrębnych celach - np. zgoda na wykorzystanie wizerunku pracownika  (art. 6 ust. 1 a RODO) – „zgoda”.
w celu realizacji obowiązków wynikających z powszechnie obowiązujących przepisów prawa, na podstawie ustawy Kodeksu pracy, ustawy Karta nauczyciela, ustawy o pracownikach samorządowych (art. 6 ust. 1 lit. c oraz art. 9 ust. 2 lit. b RODO) – „przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego”
na podstawie zgody w wyraźnie oznaczonych, odrębnych celach np. jeżeli w dokumentach zawarte są dane, o których mowa w art. 9 ust. 1 RODO (podstawa prawna: art. 9 ust. 2 lit. a RODO) – „zgoda”
w celu zapewnienia pracownikom właściwej opieki medycznej (art. art. 9 ust. 2 lit. h RODO w związku z art. 229 ustawy Kodeks pracy)
Podanie danych osobowych w zakresie określonym przepisami prawa jest obowiązkowe i niezbędne do realizacji  postanowień umowy przez Administratora. Odmowa ich podania uniemożliwi wykonywanie tych obowiązków przez naszą placówkę. W pozostałym zakresie podanie danych jest dobrowolne; odmowa ich podania może wiązać się z brakiem możliwości realizacji celów wskazanych powyżej. Dane osobowe nie będą podlegały profilowaniu ani automatycznemu podejmowaniu decyzji. 
W zależności od wskazanej podstawy dane będą przechowywane:
przez okres niezbędny do realizacji wszelkich obowiązków wynikających z przepisów prawa nakazujących przechowywać dane
przez okres obowiązywania zgody lub do momentu ewentualnego jej wycofania.
 
Wycofanie zgody:
może nastąpić w dowolnym momencie,
nie ma wpływu na zgodność z prawem wykorzystywania danych w okresie, gdy zgoda ta obowiązywała.
 
Placówka nie przekazuje danych osobowych do państw trzecich i organizacji międzynarodowych.
Placówka może  udostępniać dane osobowe jeśli będzie się to wiązało z realizacją uprawnienia bądź obowiązku wynikającego z przepisów prawa. Dane mogą być przekazywane podmiotom współpracującym z Administratorem (np. firmom obsługującym strony internetowe Administratora). Podmiotem przetwarzającym dane osobowe na rzecz placówki jest Biuro Finansów, które wspiera jego działalność od strony płacowej, księgowej i administracyjno-prawnej, firmie świadczącej usługi w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy, firmom dostarczającym oprogramowanie.
Osobom, których dane dotyczą, przysługuje prawo złożenia wniosku ws. dostępu do danych osobowych, sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub złożenia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa. 
W placówce wyznaczono inspektora ochrony danych – Dorota Strus (IOD) można się z nim skontaktować za pośrednictwem poczty elektronicznej: dstrus@dbfopld.waw.pl
 

Kontakt

Przedszkole Nr 51 "Misia Czarodzieja"

ul. Chrzanowskiego 7
04-381 Warszawa

tel: 22 810 08 80
e-mail: p51@edu.um.warszawa.pl

Mapa dojazdu

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.